Sammanfattning

Denna hemsida skapades ursprungligen till det ultra-testlopp som arrangerades 2010 längs Vasaloppsleden i samband med Vasastafetten, och som gick under benämningen SM90 (Sälen-Mora 90 km).

Den detaljerade informationen på hemsidan kring 2010 års lopp förlorades i samband med en uppgradering av php-plattformen hos internetleverantören. Det viktigaste gick dock att rädda, dvs resultatlistorna och sista PM:et.

Arrangörer

Loppen 2002-2006 arrangerades av Vasastafetten, som på den tiden inte var knutet till Vasaloppet.

Loppet 2010 arrangerades av ultralöparna Jan Söderkvist, Cecilia Petersson och Jonas Buud, i samarbete med Vasaloppet. Intresset visade sig dock mycket svagt från Vasaloppet vilket gjorde att det inte blev någon uppföljning kommande år.

Vasaloppet ändrade sig dock några år senare och lancerade 2014 loppet helt i egen regi baserat på SM90:s koncept. Det stora intresset redan första året överraskade Vasaloppet, men för oss som arrangerade SM90 var det ingen överraskning. Det kändes hela tiden att Vasaloppsleden hade stor potential och var den ultran i Sverige som hade störst potential att bli riktigt stor både i Sverige och utomlands. Det kändes helt enkelt som att det var ett lopp som var tvunget att skapas, och denna stora potential var den stora drivkraften när vi jobbad fram SM90. Det är riktigt kul att Vasaloppet ändrade sig och att ultravasan blivit så lyckat!


SM 90
Sälen - Mora 90 km
21 augusti 2010